{
Dolce Vita opskrifter
}

Islagkage – pistaciedrøm med hindbær

Dolce Vitas islagkage med pistacie og hindbær er den perfekte afslutning på et middagsselskab med gæster og dejlig mad 🙂

Ingredienser

Chokonøddemarengsbund:
3 æggehvider
150 g sukker
125 g mandler
25 g pistacienødder
1,5 tsk vaniljesukker
50 g mørk chokolade
Is:
250 g Dolce Vita pistacieis
500 g Dolce Vita hindbærsorbet
250 g Dolce Vita tiramisumousse
Pynt:

Friske hindbær, hakkede pistacienødder og hakket mørk chokolade

Sådan gør du

Bund:

– Pisk æggehvider til en stiv masse og hæld sukkeret i lidt ad gangen, mens der fortsat piskes.

– Hak mandler og pistacienødder fint i en køkkenmaskine og bland med vaniljesukker, før det hele forsigtigt vendes i marengsmassen.

– Hæld marengsmassen i en springform (ca. 22 cm i diameter) og bag den nederst i en 170° varm ovn i ca. 35 min., til den er gylden.

– Hak mørk chokolade og kom den på den varme bund, så den smelter og kan fordeles i et tyndt lag.

– Lad bunden køle af og chokoladen stivne helt (evt. i køleskabet)

Is:

– (Tag Dolce Vita isen ud af fryseren og sæt den i køleskabet ca. 30-40 minutter før brug)

– Fordel pistacieisen over den kolde bund i formen.

– Dæk med husholdningsfilm og sæt formen i fryseren til isen er stivnet.

– Fordel hindbærsorbeten over pistacieisen og sæt igen formen i fryseren til isen er stivnet.

– Tag tiramisu moussen op ad fryseren til optøning i køleskabet.

– Tag islagkagen ud af fryseren, fordel et tyndt lag tiramisu mousse over kagen og pynt med friske hindbær og hakkede pistacienødder og mørk chokolade.


 

Luksus brownie medaljoner a’la Dolce Vita

Dolce Vitas chokoladebrownie medalioner egner sig rigtig godt til en lun sensommer aften på terrassen.

Den klassiske dessert får nyt liv med kombinationen af Dolce Vitas pistacie og lakrids is. Den kraftige smag af lakrids suppleres af den de let syrlige friske hindbær på toppen. Den nydes bedst med en kop friskbrygget italiensk kaffe som tilbehør. Rigtig god fornøjelse! 🙂

Ingredienser

Brownie (en hel kage, ca 20 x 30 cm):
250 g smør
150 g mørk chokolade (ca. 50% kakao) i små stykker
250 g sukker
150 g hvedemel
200 g hakkede valnøddekerner
4 æg
3 spsk kakao
Fyld:
250 g Dolce Vita pistacie is
250 g Dolce Vita lakrids is
Pynt:

100 g saltede pistacienødder
Friske hindbær

Sådan gør du

– Smelt smørret sammen med chokoladen i en gryde og lad det køle af.

– Pisk æg og sukker til en luftig “æggesnaps”.

– Bland mel, kakao og valnøddekerner sammen og vend det forsigtigt i “æggesnapsen”.

– Den afkølede chokoladeblanding vendes heri.

– Hæld dejen i en smurt firkantet form (ca. 20 x 30 cm).

– Bages derefter midt i ovnen: Ca. 25 min. ved 175°. Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen.

– Lad kagen køle af og skær den i firkanter á 5 x 5 cm.

– Brownies sættes i køleskabet og køles helt ned.

– Skær runde stykker ud i brownies. Brug evt. en udstikker.

– Skær derefter kagerne vandret igennem, så der bliver en bund og en top.

– Fordel ca. 4 spsk. Dolce Vita pistacie is jævnt ud på browniebunden.

– Læg brownietoppen ovenpå og fordel 4 spsk. Dolce Vita lakrids is på toppen.

– Pyntes til sidst med hakkede saltede pistacie nødder og friske hindbær.


 

Jordbærtærte a’la Dolce Vita

Er du også helt vild med den klassiske jordbærtærte? Så er denne lækre, sommer-agtige Dolce Vita tærte lige noget for dig 🙂

Det er en klassisk jordbærtærte, hvor Dolce Vita is erstatter flødeskumscremen. Kombinationen af jordbær og chokolade er jo i sig selv en utrolig lækker kombination, men det skønne ved denne kage er, at du faktisk helt selv kan vælge, hvilken smag is du gerne vil have. Vi har brugt Dolce Vita pistacie isen, som virkelig passer godt ind i tærten, men du kan også bruge vanilje, jordbærsorbet, karamel, eller en helt fjerde smagsvariant, alt efter humør og smag! God fornøjelse 🙂

Ingredienser

Jordbærkage (2)
Mørdej:
150 g hvedemel
100 g smør
50 g sukker
Fyld:
100 g smør
100 g sukker
100 g marcipan
Til toppen:
100 gr mørk chokolade
750 g Dolce Vita is (pistacie for eksempel)
Friske jordbær (evt skåret halvt igennem)

Sådan gør du

– Rør ingredienserne til mørdejen sammen og stil dejen i køleskabet en times tid.

– Imens mørdejen står i køleskabet, røres ingredienserne til marcipan-fyldet sammen.

– Efter en times tid, tages mørdejen ud af køleskabet, rulles ud og kommes i en smurt tærteform.

– Marcipan-fyldet kommes ovenpå den ubagte mørdejsbund.

– Bag tærten i 20 min ved 200 grader.

– Hak den mørke chokolade fint.

– Når tærten lige er kommet ud af ovnen og stadig er varm, hældes den hakkede chokolade på, så den smelter ud over bunden.

– Lad herefter bunden køle helt af (kan evt sættes i køleskabet) og chokoladen stivne helt.

– Tag Dolce Vita isen ud af fryseren og sæt den i køleskabet ca. 30-40 min så den bliver blød.

– Smør Dolce Vita isen ud på bunden og dæk tærten til med friske jordbær.

– Server straks og nyd den sommerfølelse denne kage garanteret bringer med sig 🙂


 

Lækker Sommerkage med Dolce Vita gelato

Denne sommerkage egner sig virkelig godt til desserten på en varm sommeraften i haven. IMG_1398

Den  meget rige chokoladebund er et perfekt akkompagnement til den let syrlige hindbær yoghurtis og den lette, søde hvide chokolademousse. Skal den være helt perfekt, skal den serveres med friske hindbær på toppen og en god italiensk kaffe til.  Mums og god fornøjelse 🙂

Ingredienser

200 g god mørk chokolade, helst over 60 %
170 g smør
170 g sukker
4 hele æg
1/3 dl stærk kaffe, svarende til en dobbelt espresso
2 spsk mel
salt og peber
1 spsk kakao

500 g Dolce Vita hindbær yoghurtis

200 g Dolce Vita hvid chokolademousse

Friske hindbær til pynt

Sådan gør du

– Smelt chokolade og smør over et vandbadIMG_1387.

– Tænd ovnen på 160 grader.

– Pisk æg, sukker og mel sammen med en håndmixer.

– Når chokoladen er næsten smeltet, tilsættes kaffen. Herefter blendes det med en stavblender eller røres godt og grundigt sammen indtil massen er glat og blank.

– Tilsæt et nip salt, list friskkværnet peber og en spsk kakao mens der blendes/røres godt.

– Vend æggemassen i chokoladen med et piskeris og sørg for at piske lodret, så der bliver slået en masse luft ind i massen.

– Smør en springform med smør, hæld dejen i og bag kagen i den forvarmede ovn i ca. 45 min. Bagetiden kan variere, så hold øje med kagen.

– Tag kagen ud og lad den falde sammen. Hvis den ikke gør det af sig selv, så ‘tab’ den en gang eller to ned på bordet til den gør det.

– Sæt kagen på køl eller i fryseren hvis den skal bruges snart.

– Tag hindbær yoghurtisen ud af fryseren og sæt den i køleskabet ca. 35-40 min. før den skal smøres på kagen. IMG_1393

– Når kagen er helt kold kan du med en ske og en dejskraber brede et lag hindbær yoghurtis ud over kagebunden.

– Når hindbærisen er smurt på, sættes kagen (stadig i formen) i fryseren en lille times tid. Tag samtidig den hvide chokolademousse ud af fryseren og lad den tø op mens du venter på kagen i fryseren.

– Tag herefter kagen ud, og smør et tyndt lag hvid chokolademousse ud over hindbæris-overfladen. Tag kagen ud af springformen og læg på et flot fad. Pynt med hindbær, server straks og nyd denne lækre sommerkage 🙂

IMG_1411

 

 


 

 Dolce Vita Lampone Passione Cocktail

Super lækker og forfriskende hindbær-passionsfrugt sommerdrink der passer perfekt til en aperitif i i eftermiddagssolen på en varm dag. Mynten kan undlades, men giver et brand-lækkert pift til denne cocktail 🙂 God fornøjelse 😀

IMG_1448 (2)

Ingredienser

(til 2 store drinks)

6 cl lys rom (gerne i en lækker kvalitet, men bacardi eller lignende kan også bruges)

ca 150 g Dolce Vita hindbær sorbet

ca 150 g Dolce Vita passionsfrugt sorbet

ca. 10-15 friske mynteblade

en håndfuld isterninger

Sådan gør du

– For en helt glat drink, blendes alle ingredienserne sammen i en robust blender.

– Denne cocktail kan også “shakes”.  Ved shaken skal isen gerne tages ud af fryseren og sættes i køleskabet ca. en halv times tid før brug, så den bliver mindre hård og får nemmere ved at blive blandet med de andre ingredienser i shakeren. Start med at shake isen sammen med rom, tilsæt derefter lidt færre isterninger og fintsnittet mynte. Vælger du shake-metoden, anbefaler vi, at du bruger en ordentlig cocktail-shaker, så du ikke får køkkenet fuld af rom og is 🙂

– Hæld cocktailen i to flotte glas og pynt med en myntekvist og friske hindbær. Server den på din yndlingssted i haven/på terassen/balkonen og nyd den forfriskende, lækre sommersmag af hindbær, passionsfrugt og mynte – MUMS!


 

Dolce Vita Sprudlende Sorbet

Denne friske og lette drink er en festlig lille ting, der passer perfekt til velkomstdrinken til sommerfesten 😀

IngredienserIMG_1488 (2)

En flaske god Prosecco (hvis du er til en meget sød version, kan Moscato også bruges)

Dolce Vita jordbær sorbet (andre sorbetsmage kan også bruges – alt afhængig af din smag :))

Basilikumkviste til pynt

Sådan gør du

– Tag isen ud af fryseren og sæt den i køleskabet 30-40 minutter før du skal lave drinken

– Find dine flotteste champagneglas frem

– Form to/tre fine små iskugler med to teskeer, og læg dem forsigtigt i bunden af glasset

– Hæld Prosecco’en roligt over isen og rør forsigtigt med en teske, så isen bliver rørt ud i Prosecco’en

– Server straks med basilikum som pynt

Rigtig god fornøjelse 😀

 

 


 

 Dolce Vita Margarita

IMG_1427 (2)

Margarita er jo en velkendt og højt elsket sommercocktail – så den skulle vi da også lege lidt med i Dolce Vita. Resultatet er blevet en lækker, cremet og syrlig version af den velkendte sommerdrink, som vi tror bliver det næste store Dolce Vita sommerhit (når den danske sommer altså indfinder sig)! Den vigtigste ingrediens i denne cocktail er tequilaen, og som enhver tequila-kender vil fortælle dig, kan det ikke betale sig at spare på kvaliteten af tequilaen. Dårlig tequila kan smages i enhver cocktail, og vi anbefaler derfor at man dropper Sierra’en og går til det lidt dyrere, lækrere sortiment hos den lokale spiritus forhandler 🙂

Ingredienser

4 cl kvalitets Tequila

2 cl Limoncello (italiensk citronlikør – men Cointreau eller Tripple Sec kan også bruges)

200 g Dolce Vita Limone Sorbet

En håndfuld isterninger

Salt

Mynte og citron til pynt

Sådan gør du

Salt-kant

– Find dit tyndeste cocktailglas frem

– Skær citronen i skiver, tag en skive og gnid den forsigtigt rundt langs kanten af glasset

– hæld godt med salt ud på en tallerken, og dyp glasset i saltet. Citronsaften får saltet til at sidde fast på kanten.

– Dyp indtil du har fået en fin, tynd saltkant rundt på hele glasset. Er der klumper i saltet, kan glasset “tappes” forsigtigt på en finger for at få overskydende salt af.

– Hvis du ikke gider at lave saltkant -eller synes at det er håbløst 80’er-agtigt –  kan du i stedet smide et drys salt i selve cocktailen.

Margarita

– Blend tequila, limoncello, limonesorbet og isterninger i en robust blender.

– Hæld forsigtigt op i de saltkantede glas – forsigtig at du ikke kommer til at ødelægge den finde saltkant!

– Pynt med et par tynde skriver citron og en lille myntekvist.

– Server straks i sommersolen – gerne nogle lidt søde snacks til – og nyd hver en slurk! God fornøjelse 🙂

 


Appletini-inspireret Dolce Vita Cocktail

IMG_1436 (3)

Simpel, lækker og sommeragtig – frisk, let syrlig og sød. Sådan vil vi beskrive denne lækre cocktail, inspireret af den klassiske appletini. Vi håber i vil nyde den ligeså meget som vi gør 😀 God fornøjelse!

Ingredienser

– 4 cl vodka (gerne i god kvalitet)

– 200 g mela verde/grøn æble sorbet

– En håndfuld isterninger

– Et grønt æble til pynt

Sådan gør du

– Kom sorbet, vodka og isterninger i en robust blender og blend til den har en glat konsistens.

– Skær æblet ud i tynde skiver, med et hak i midten, så de kan sidde fast på glasset.

– Hæld drinken i et glas, pynt med æble og server straks 🙂


Caffé Shakerato by Dolce Vita IMG_1455 (2)

Dette er i sandhed en cocktail til alle jer kaffe-elskere derude! Den er lækker og cremet, og den lille skvæt citron fremhæver kaffesmagen og gør denne drink helt uimodståelig! Et must i enhver kaffe-elskers cocktail-repertoire 😀 I denne cocktail er det vigtig at man ikke går ned på kvaliteten af espressoen – det er jo den smag vi gerne vil fremhæve med citronen. Vi anbefaler derfor (selvfølgelig) Caffé by Dolce Vita’s Arabicabønner, der med sin mørke, runde smag, egner sig virkelig godt til denne lækre lille sag 🙂 Vi ønsker god fornøjelse herfra!

Ingredienser

– 1 dobbelt espresso shot

– 4 cl god vodka

– 2 cl Kahlua

– Et par dråber citronsaft (omkring en lille teske)

– 200g Dolce Vita vaniljeis (hvis man ønsker en meget mørk kaffesmag, kan man skifte vaniljen ud med Dolce Vita Kaffeisen – også utroligt lækkert!)

– En lille håndfuld isterninger

– Et par tynde strimler/skiver citronskal til pynt

– Gerne et par ristede espressobønner til pynt også

Sådan gør du

– Lav espressoen først og lad den køle en smule af

– Hæld vodka, Kahlua, espresso, isen og isterninger i en robust blender og blend til drinken er glat

– Dryp citronsaft hen over drinken i blenderen og rør gerne kort med en ske

– Hæld i flotte glas og pynt med espressobønner og citronskal strimler

– Server (evt med et tykt sugerør) med det samme og fordyb dig selv denne dejlige kaffenydelse 😀